Röda lampan

Oj, oj, oj! Jag hade ställt min sminkväska framför sändningsmottagaren på tv:n så P var tvungen att ta sig upp från soffan och gå fram till tv:n för att kunna slå på den. Det hade kunnat slutat i katastrof och nu är jag väl medveten om att INGENTING hör hemma framför den där röda lampan på Tv:n.

/F


En aning utåtfött



Nu är det slut på morgonpromenader i shorts (Läs: schåtsch) för imorgon blir det visst regn igen.

Väderleken




Nog var det stekigt i Sandhamn alltid. En 11-åring som klagade över sin "stressiga" semester. Att inte veta om man vill vara i villan, i sommarhuset på Sandhamn, på läger eller i Spanien. Vi förundrade oss över att en sådan liten filur får chansen att välja?!? Och hade jag vetat det när vi var 11 år så hade mina barndomsminnen minsann sett annorlunda ut! Direktchartrat plan till Bahamas istället för Volvo 760 till Byske camping.

/F

Sommarleken

Väl tillbaka i Hufvudstaden och känner genast granbarren trilla av.
Får tyvärr spendera min tid här ensam eftersom Frid har beslutat att åka till Sandhamn.
När jag frågade vad det var för stekarfasoner hon har anammat skyllde hon på P.
"Han måste få väga upp sin Norrlandsresa"
En sommarkatt, chiauauaua och en BMW. Jorå!
Själv fick jag lära mig en ny rolig lek i norrland. Kobingon.
Lätt som en plätt är den!
Man tar en åker (lägda på norrländska) med numrerade rutor och en kossa.
Den första rutan kossan skiter i har vunnit.
Garanterat roligare än kubb.
/Lind

Driftig!

P har länge tjatat om att jag har en förmåga att riva sönder saker i hemmet. Eftersom man ska leva upp till sitt rykte så fixade jag virus på datorn igår. Jag har ingen aning om hur länge han satt uppe för att återställa allt för jag somnade som en liten gris.

Nu drar vi från stan.

/F

24 timmar Fredhäll

Tvätta, städa och äta världens godaste pasta carbonara. Imorgon bär det av igen och golfbagen ligger i bilen. Börjar ana att den har en självklar plats på semestern.

/F

Norrland 2.0



Så fort vi satte tassarna i Norrland lade Harry av med divalaterna och låg på golvet i bilen. "Det här är livet. Aldrig mer Stureplan!" sa han och somnade.


Vi tog en tripp till Kroksjön för att lugna nerverna innan P skulle komma upp.



Vi trodde att vi hade hittat våra själsfränder men dom ville visst bara ha mat.



Harry simmade några längder för att han skulle bli fit inför bröllopet. Jag hade inte mage att säga att han faktiskt
inte var bjuden.



Så kom dagen då P landade med golfbagen i högsta hugg.
"Fan det här MÅSTE jag ta kort på! Cafét på flygplatsen är stängt under högsäsong!!"



Men golfbanan hade öppet. Det visste till och med renarna!

/F

Björn i bygden!


För att lindra lappsjukan under semestern bestämde jag mig för att dra ut och kuta.
Har sprungit ute på kalhyggen och terräng, djupare in än de thailändska bärplockarna rör sig.
Idag möttes jag av beskedet att det springer omkring brunbjörn i skogarna.
Antingen blir det att springa för livet under dagens runda eller packa med mig walkie-talkien.
Morsning korsning six-pack!

Bröllop



Igår vankades det bröllop i Burträsk. P fick lära sig att det heter BRÄMS och inte broms. Med halva norrland bakom mig vågade han inte säga mycket, stockholmar´n.

F:

Uppe med tuppen och sprang innan frukost. Tror jag skymtade en magruta när jag kom hem. Jag är så stolt över mig själv! Nu håller vi tummarna för att OLW inte kommer ut med någon ny GOD chipspåse så kanske vi ror den här magen i land.

/F


Min vän disktrasan

Kvällen spenderades hemma hos Mia och J. Mia och jag har ett förflutet tillsammans på Söder. Jag trodde att jag lärt henne mina städrutiner men ICKE! Fram med Ajaxen och trasan. Mia skyllde på att dom ska skaffa städerska efter semestern. Man blir som man bor, Östermalm.

/F


Första dagen på semestern:

Vi träffade upp Lind och åkte till Karlaplan. Harry tog en dusch efter en svettig dag i solen. Han vägrade skaka av sig vattnet inne i duschen så där stod han resten av kvällen. Vem vet, han kanske står där hela natten?!?


Och snoppen mår bra?!

Tro´t eller ej men jag sprang hela rundan utan min P(T) idag. Jag har kommit in i någon slags träningsfas. Mycket ovanligt för mig. Imorse tävlade jag mot en tjej när vi cyklade över Västerbron. Jag körde på högsta växeln hela vägen upp. Det gjorde inte hon. Jag vann! Tour de france here I come.....

Harry är inte inne i samma träningsfas. Han varvar ner inför semestern istället. Två dagar kvar!


Måndag

För en gångs skull har jag lagat mat och då är han sen. Känns ganska bra att jag hädanefter har ett argument till varför han ska agera kock i hushållet. För övrigt så har jag bara 3 dagar kvar till semester. Tills dess jobbar jag på brännan och spelar Memory och Bamsespelet. Det sistnämnda är jag nästan proffs på medan Memory är svårare. Barnens minne är ju som datorer! Inte mitt.

/F


Vakna Harry!

Vi tog cykeln och mötte upp Suvita för lite spännande skvaller i Vasaparken. Samtidigt som vi skvallrade tittade vi på fitnessmänniskor insmorda i olja som lekte VM i fotboll. Tur att dom har varandra dom där fitnessfilurerna. Annars hade de varit singlar för resten av livet, stackarna!


Boring!



Tillbaks i stan, 29 grader och alldeles ensamma. P är ute och vänstrar med golfklubborna i vanlig ordning. Fyra dagar kvar till semester. Måste definitivt jobba bort bonnabrännan.


Här vill jag stanna!



Harry tycker att livet leker i skärgården! Han tog sig till och med ett dopp mitt på dagen. När han blev lite uttråkad sprang han iväg för att göra lite ärenden som kunde slutat i en grannfejd om vi inte haft ögonen med oss!

Plötsligt händer det!

Tro´t eller ej! Vi vann 750 kronor på Triss. Vad vi ska göra med pengarna? Köpa trisslotter för hela slanten!
Bli inte förvånade om vi skrapar i Tv flera veckor i följd.




Dags att sälja soffan till frukthandlaren!


När jag ser vår blivande lägenhet ser jag någon av dessa i vardagsrummet.

/F

Han lär sig!







Lingonveckan kom på besök och P styrde om kvällen snabbare än någonsin. Gasen i botten mot PUB och kvällsshopping följt av en fet middag. Jag behövde knappt tjata! Vi kallar detta för erfarenhetsbaserat lärande. Får jag shoppa och äta gott blir jag genast på bättre humör. Imorgon väntar Dalarö och 30 grader.

/F

..för att sedan bli proffs....


Inom ett år åker Harry skateboard hem från dagis!


RSS 2.0